Restaurant Parkheuvel
‘Kwaliteit, stijl, persoonlijkheid, creativiteit en smaak: beleving is meer dan de delen.’ Erik van Loo
Restaurant Parkheuvel ligt in Het Park, niet ver van de Euromast en pal aan de Maas. Het moderne, ronde gebouw werd in 1988 ontworpen door architect Klunder.
Ons terras biedt een weergaloos uitzicht op het water en de langsvarende schepen. De sfeer in het restaurant is intiem. Ons interieur is wat je noemt cosy art deco. De inrichting is een keuze voor kwaliteit en comfort en weerspiegelt de vakkundige smaak van mijn vrouw en gastvrouw Anja, en haar gevoel voor stijl.
De entree voert u naar de bar met loungegedeelte. Het restaurantgedeelte zelf loopt in een speels ronde vorm en biedt overal uitzicht op het water. Wie eenmaal aan tafel zit, hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten van wat er op tafel komt.
‘Parkheuvel is emotie, hartstocht, rennen, vliegen, gasten verwelkomen en uitzwaaien. Parkheuvel is heel hard werken, iedere dag weer. Vaak met heel veel voldoening.’ Anja van Loo
Erik’s keuken
In mijn keuken draait het om kwaliteit. Echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering. Smaak is een zoektocht. Erik van Loo
Als kok moet je in een gerecht duiken. Iedere smaak die je proeft, verwerk je zodat deze er in het gerecht maximaal uitkomt. Met als streven dat je niet méér in je mars hebt om het smaakvoller te maken dan dit. Koken is smaak neerzetten, daarmee geef je iets van jezelf weg.
Nu mijn zoon Juliën, na een jaar in Sydney te hebben gewoond, weer terug is in Nederland staat hij als mijn rechterhand en als Creative Chef in onze keuken. Juliën staat voor een jonge generatie succesvolle chefs die compleet toegewijd zijn aan hun werk. Hij wil zijn vaardigheden constant verder ontwikkelen. Met oog voor de nieuwste trends in de gastronomie brengt hij klassiek en modern samen.
Ik ontmoet veel gasten die graag willen weten wat het verhaal is achter de ingrediënten die ik gebruik. In mijn keuken is alleen het beste goed genoeg.
Om de kwaliteit te kunnen waarborgen heb ik inmiddels jarenlange relaties met mijn leveranciers opgebouwd. Zij weten precies wat ik wil en wat mijn eisen zijn, ze weten ook wat ze niet moeten brengen. We staan op dezelfde manier in het leven, we delen dezelfde ideeën over smaak en kwaliteit. Zoiets groeit, tijd geeft smaak en de kwaliteit intensiveert.
Erik van Loo
Erik is geboren in Zuid-Limburg, waar hij opgroeide als slagerszoon in het dorpje Mechelen. Na ervaring op te hebben gedaan in binnen- en buitenland startte Erik zijn eigen restaurant in Wijk bij Duurstede, ‘Restaurant Duurstede’, waar hij zijn eerste Michelinster kookte.
Met een prachtige loopbaan is hij nu al 13 jaar Patron Cuisinier en sinds 2006 eigenaar van Restaurant Parkheuvel, bekroond met twee Michelinsterren.
Erik heeft naast de boeken ‘Smaak is Herinnering’, ‘Straatvoer’ en ‘Soepen’ groot succes met zijn boek ‘Sauzen’. In Nederland staat hij inmiddels ook wel bekend als de ‘Master of Sauce’.
Tevens heeft hij door de jaren heen een breed scala aan Signature Gerechten op zijn naam staan.
Food Fotografie
– Lyan van Furth
www.lvffood.com
Instagram @lvffood
– Robbert So Kiem Hwat, M.A.
www.sokiemhwat.com
Instagram @sokiemhwat
– Corina van Manen
www.foodlovestories.nl
Instagram @foodlovestories