Wijnkaart – Sommelier

 

De wijnkaart  in restaurant Parkheuvel is samengesteld  door de jaren heen en is gevormd tot wat het nu is.

Verschillende hele en halve flessen zijn voor u geselecteerd en vele verschillende gebieden zijn vertegenwoordigd.

Uitgangspunten die ik altijd hanteer bij het proeven, analyseren en indelen van wijn zijn makkelijk te herleiden:

kwaliteit, herkenbaarheid, balans en in harmonie met de gerechten uit de keuken.

Door de vele wijnreizen, opleidingen en proeverijen die ik genoten heb, zijn er in de loop van de tijd voorkeuren ontstaan voor bepaalde gebieden, druivenrassen en wijnmakers die dan ook vertegenwoordigd zijn door de kaart heen maar natuurlijk streef ik er naar om aan ieders smaak gehoor te geven.

Per seizoen brengen wij bepaalde wijnen extra onder de aandacht. Deze wijnen vindt u op de eerste pagina in onze wijnkaart en zijn breed inzetbaar en typisch voor het druivenras en herkomst.

Wij schenken een zeer divers assortiment wijnen per glas dus er zal voor ieder wat wils zijn, vraag ons team waar wij u mee kunnen verrassen. Ons doel is een mooie brug te maken van de wijnen die wij selecteren bij de gerechten en die op de wijnkaart voorkomen. Een ander uitgangspunt is dat er voor iedereen, op elk moment, een juiste wijn is!

Tevens verzorgen wij met liefde een wijnarrangement. Perfect gekozen wijnen en met de juiste behandeling aan tafel geserveerd. Vanzelfsprekend zijn hierin meerdere invullingen mogelijk.

Op de Inhoudsopgave kunt u in één oogopslag zien welk wijnland op welke pagina te vinden is.

Heeft u speciale verzoeken voor bepaalde wijnen tijdens uw bezoek, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Namens de volledige brigade wens ik u een culinaire ervaring in ons restaurant toe.sokh_20150922_002

 

Met smakelijke afdronk,

 

Daan Sloothaak

Sommelier

Restaurant Parkheuvel

 

010-43 60 766
Les Patrons Cuisiniers